Nami leivoin tuollaisen SUKLAAMUROKAKUN ja tuli todella hyvää ;PP

 

 

 

Tää on tosi helppo tehdä ja vähän huonompikin leipuri osaa tehdä sen varmasti ;)

Laitan tähän ohjeen jos joku sitten innostuukin

SUKLAAMUROKAKKU paista 175 asteisessa uunissa 50-60 min.

n.24 annosta.

250 g marjariinia/voita

2½ dl sokeria

4 keskikokoista kananmunaa

3 tl valiljasokerii

2½ tl leivijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

100 g suklaata

1½ dl maitoa

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

2.lisää munat vaahtoon yksi kerrallaan jatka vatkaamista

3.sekoita kuivat aineet ja lisaa ne vaahtoon.

4.kuutioi suklaa.Lisää suklaa ja maito taikinaan.

5.Voitele ja korppujauhoita tilava rengas vuoka ja kaada taikina siihen.

6.Kakku on kypsää kun puiseen tikkuun ei jää taikinaa.

 

koitin kaverini kanssa tälläisiä keksejä ja hyviä tuli :P

SUKLAADIPPITANGOT   (kännykkä laatu)

 

 

 siinä näkyy hieman kaveriani ,mutta elkää antako sen häiritä.

 

Suklaadippitanot paista 175 asteessa 20-25 min tulee n.25 kpl

225 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

3/4 maissitärkkelysjauhoja (kolmeneljäs osaa)

muutama tippa vaniljaesanssia (laitoin itse pari tl vanilja sokeria)

1 appelsiinin kuori raastettuna

175g suklaata

 

1.Kuumenna uuni.Peitä uuniperti leivinpaperilla.Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeeksi vaahdoksi

2.Lisää jauhot,maissijauho,vaniljaesanssi ja appelsiininkuoriraaste voiseokseen,Sekoita hyvin puuhaarukalla.

3.Täytä pursotinpussi seoksella ja pursota pussista leivinpaperille lyhyitä tankoja.Paista tangot.Tangot ovat valmiita kun ne ovat vaaleanruskeita.

4.jäähdytä pikkuleivät.Murra suklaa kuumankestävään kulhoon ja laita kulho vesihauteeseen eli kiehuvan vesikattilan päälle.

5,Kasta osa jokaisesta pikkulaivästä sulatettuun suklaaseen ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.Voit halutessasi koristella nomparelleilla.